Analize Fertilitate Bărbat

Analiza Fertilității la Bărbați: Depistarea și Cauzele Infertilității Masculine

Infertilitatea masculină este o provocare emoțională și fizică care își pune amprenta asupra vieții cuplurilor.

Infertilitatea masculină reprezintă o problemă comună, afectând aproximativ 1 din 12 bărbați, iar 90% dintre aceștia se confruntă cu oligospermie sau azoospermie. În cazul infertilității, cauzele genetice pot juca un rol important. Studiile arată că 1 din 4 cazuri de azoospermie non-obstructivă are o origine genetică.

Există mai multe cauze genetice semnificative care pot contribui la infertilitatea masculină. Printre acestea se numără anomalii cromozomiale numerice, cum ar fi sindromul Klinefelter, care implică prezența unui cromozom X suplimentar. De asemenea, anomalii structurale echilibrate, cum ar fi inversiile și translocațiile cromozomiale, pot fi responsabile de problemele de fertilitate. Microdelețiile la nivelul cromozomului Y și mutațiile genei CFTR (fibroza chistică) sunt, de asemenea, cauze genetice frecvente întâlnite în cazul infertilității masculine.

Nu lăsați întrebarea fără răspuns. Faceți primul pas către împlinirea visului dumneavoastră de a avea un copil.

Programați-vă acum!

Un aspect important de menționat este că aproximativ 10-15% dintre bărbații infertili prezintă microdeleții la nivelul brațului lung al cromozomului Y. Identificarea acestor mutații genetice poate fi esențială în diagnosticul și tratamentul infertilității masculine.

Pentru a stabili cauzele infertilității masculine și a oferi un plan de tratament adecvat, este esențială efectuarea unor investigații specializate, acestea fiind testele genetice pentru identificarea microdelețiilor la nivelul cromozomului Y și a mutațiilor genetice asociate cu infertilitatea masculină.

Contactați-ne astăzi pentru a afla mai multe despre serviciile noastre de analize genetice în cadrul infertilității masculine. Suntem aici pentru a vă sprijini în drumul către împlinirea visului dumneavoastră de a avea un copil.