Despre Alergie


Generalități

În momentul în care corpul intră în contact cu o substanță pe care o consideră străină, el declanșează un răspuns imun și astfel apar diverse reacții - strănut, mâncărimi ale nasului, ochilor și urechilor, dificultăți respiratorii, iritații etc. Sunt însă și răspunsuri mult mai violente, precum e șocul anafilactic.

Astfel de simptome nu sunt deloc plăcute, însă, multe persoane se obișnuiesc cu ele și nu le dau prea mare importanță. Poți însă să îți îmbunătățești semnificativ calitatea vieții dacă afli la ce ești alergic/ă și urmezi apoi un tratament sau stai la distanță de anumiți factori ce ți-ar putea provoca reacții nedorite.

Există multe tipuri de alergii - alimentare, la medicamente, la veninul de insecte sau alergii de contact. Unele se manifestă imediat, altele ceva mai târziu.


Teste pentru depistarea alergiilor

Sunt multe teste care pot determina alergiile. Cele mai populare sunt:

  • Testul prin înțepare - pe partea anterioară a brațului se înțeapă pielea foarte fin, cu mai mulți alergeni. În momentul în care e introdus unul pe care corpul îl refuză, zona înțepată se va înroși.
  • Testul intradermic - presupune injectarea alergenului sub primele straturi de piele și se face în cazul în care rezultatele de la testele prin înțepare nu sunt concludente.
  • Testul de sânge - depistează prezența și nivelul anticorpilor IgE, anticorpi care sunt produși în momentul în care corpul intră în contact cu diverși alergeni, de la polen și praf, la animale și alimente.
  • Testul epicutanat - e folosit mai ales în cazul determinării dermatitei de contact. Se face foarte simplu, prin plasarea pe zona cu probleme a unui plasture pe care se afla alergenul.

Cel mai nou test de alergii este ALEX. Acesta oferă o precizie foarte mare. Testează un total de aproape 300 de alergeni. Poate fi făcut la adulți, dar și la copii și presupune recoltarea de sânge.

Doriți un set de analize? Programați-vă la unul dintre punctele de recoltă!

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.